[ad_1]
موزه گتی ویلا در لس آنجلس، ایالات متحده، میزبان نمایشگاهی از آثار باستانی ایران است که برخی از باستان شناسان ایرانی صحت برخی از آثار باستانی آن را زیر سوال می برند.
به گزارش ایسنا، نمایشگاهی با عنوان “ایران باستان، دنیای کلاسیک” حدود 200 شی تاریخی از هخامنشیان تا ساسانیان و هم عصران آنها در یونان و روم را از 6 آوریل (چهارشنبه 17 فروردین) در موزه گاتیویلا لس آنجلس به نمایش می گذارد. . ، ایالات متحده آمریکا. این نمایشگاهها از موزههای ایالات متحده، اروپا و خاورمیانه، از جمله متروپولیتن، مؤسسه شرقی شیکاگو، لوور، و برلین و همچنین مجموعههای خصوصی جمعآوری شدهاند.
موزه گتی ویلا این نمایشگاه را مهم می داند که ایران باستان، که از لحاظ تاریخی به نام ایرانی شناخته می شود، بیش از هزار سال بر غرب آسیا تسلط داشته است (حدود 550 قبل از میلاد تا 650 پس از میلاد) با سه نسل بومی – هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان – که بر امپراطوری با اندازه و پیچیدگی بی سابقه حکومت می کرد. رقبای اصلی نظامی آنها در آن زمان یونانیان و رومیان باستان بودند که با این وجود در بسیاری از جنبههای معماری، مذهب و فرهنگ دربار مشارکت فعال داشتند، همانطور که در آثار هنری آنها دیده میشود.
این نمایشگاه که در سه بخش از دوران هخامنشیان، پس از هخامنشیان (از زمان حمله اسکندر مقدونی به ایران در حدود سال 330 قبل از میلاد) و امپراتوری ساسانی برگزار می شود، با به نمایش گذاشتن این نشان می دهد تا تبادلات بزرگی بین ایران باستان با یونان و روم ایجاد کند. گنج به آرامی آثار به نمایش درآمده به وضوح هویت سیاسی و فرهنگی این تمدن ها را منعکس می کنند و نشان می دهند که چگونه هر یک از این تمدن های بزرگ تصویر خود را خلق کردند و چگونه بر رقبای خود تأثیر گذاشتند.
جفری اسپایر، متصدی ارشد عتیقهجات در موزه گتی، گفت: بسیاری از شگفتانگیزترین آثار ایران باستان که حدود 1200 سال قدمت دارند، برای اولین بار در ایالات متحده به نمایش گذاشته شدهاند.
تورج دریایی، مورخ و استاد پرنده شناسی دانشگاه کالیفرنیا در برکلی نیز که در افتتاحیه نمایشگاه حضور داشت، تصاویری از این نمایشگاه را منتشر کرد که برخی از آن ها از جمله خنجر طلایی (آکینکه) به اردشیر اول. سلسله هخامنشی برای اولین بار.
برخی از باستان شناسان، مورخان و زبان شناسان صحت برخی از این مواد از جمله خنجر طلای هخامنشی را به دلیل نامشخص بودن مکان و زمان کشف آنها مورد تردید قرار داده اند.
سهیل دلشاد محقق خوشنویسی باستانی با اشاره به اینکه این خنجر در توییتر خود نوشته شده و سطرهایی را که سه سطر در سه سطر و به زبان پارسی باستان عیلام هخامنشی و هخامنشی بابلی است خوانده است، نوشت: چرا او نام اردشیر اول احتمالاً به دلیل املای نام اردشیر در نسخه های ایلامی و بابلی و تفاوت این املا در نوشته های اردشیر دوم است. از این رو، برای بررسی صحت این اثر هنوز زود است تا به نتایج بررسی های بیشتر دست یابیم و بررسی های دقیق تری لازم است.» نوشته های کوتاه اردشیر اول به چهار زبان نوشته شده است.
مهرداد ملک زاده، باستان شناس و پژوهشگر تاریخ در صفحه اینستاگرام خود از خنجر اهدایی به اردشیر اول هخامنشی که گفته می شود برای اولین بار در نمایشگاه «ایران باستان و جهان کلاسیک» رونمایی شد، نوشت. لوگوی این احمق خیلی پر و زیاد است. ریش تراش را با تیغ آکویناکس مقایسه کنید که در طرح تخت جمشید رایج پیچیده شده و در عین حال پر از کار و سوزن دوزی، استایل و تجمل بی نظیری دارد. به نظر من جاسوس سعی کرده تمام عناصر ذهنی دوره هخامنشی را در این لقب بگنجاند. «شکل پشت آن نیز بسیار عجیب به نظر می رسد. ”
شروین فریدنژاد مورخ و استاد پرنده شناسی دانشگاه برلین آلمان در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت:
علاوه بر خنجری که به اردشیر اول هخامنشی تبار داده شده، اصالت چند ظروف دیگر مربوط به دوره هخامنشی و ساسانی نیز در این موزه به نمایش گذاشته شده است.

جام سیمین با کتیبه سلطنتی، هخامنشی، 465-424 قبل از میلاد از موزه هنر متروپولیتن، صحت کتیبه مورد تردید قرار گرفت.
نمایشگاه ایران، دنیای باستان و کلاسیک تا 15 مرداد برابر با 17 مرداد در موزه گتی برپاست. نمایش مشابهی از گتی ویلا در سال 2018 برای مصر با عنوان «آن سوی نیل; «مصر و جهان کلاسیک».
در زیر عکس هایی از برخی از آثار به نمایش گذاشته شده در موزه گتی را مشاهده می کنید.

بشقاب شیر روکش طلا، هخامنشی، 330-300 قبل از میلاد، موسسه شرق شناسی، دانشگاه شیکاگو

نوشته با اشاره به خشایارشا هخامنشی 486-465 ق.م. مواد سنگ آهک. از موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو

نقش برجسته شیر و گاو در جنگ، هخامنشی، 359-338 قبل از میلاد، سنگ آهک، موسسه مطالعات شرق، دانشگاه شیکاگو

مهر نشان دهنده نبرد یک پادشاه ایرانی با سرباز یونانی هخامنشی در حدود 450 قبل از میلاد است. موزه گتی

ریتون یا جام با سر شیر نقره ای با درپوش طلاکاری شده و پوشش داخلی، اشکانی، حدود 100 ق.م، موزه گتی

ریتون یا جام با سر غزال نقره ای، ساسانی، 300-400 م. از موسسه اسمیتسونیان در واشنگتن

کاسه نقره ای توسط یک زن ساسانی، در حدود 300 پس از میلاد، از موزه متروپولیتن نیویورک.

صفحه نقره ای، شاه و رام هانت، ساسانی، حدود 459-496 پس از میلاد در موزه هنر متروپولیتن نیویورک

بشقاب نقره با هراکلس و محل خوک، ساسانیان، 400-600 پس از میلاد، از مجموعه جورج اورتیز در ژنو.

مدال طلا در پست شاپور اول ساسانی، حدود 240-272 پس از میلاد، از مجموعه لایل انگلسون / گلدبرگ زده شد.

سکه نقره با نقش میترادات دوم پادشاه اشکانی، 124 / 23–88 / 87 قبل از میلاد، از مجموعه Lyle Engleson / Goldberg.

کماندار، هخامنشی، ۵۲۲–۴۸۶ ق.م، آجر شیشه ای، از موزه لوور، فرانسه
انتهای پیام/
Source link